• Отворен е приемът в Детската Телерик Академия в Плевен

  септември, 27, 2017
  На 7 октомври в школата ни в гр. Плевен стартират две нови групи по програмиране, подходящи съответно за напълно начинаещи и за деца с познания в областта. Кандидатстването е отворено до 5 октомври. Обученията се провеждат в Математическа гимназия „ Гео Милев“ и, както всички други младежки инициативи на Телерик Академия, са безплатни за учениците и техните родители.
 • Отлично представяне на България на първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI

  септември, 13, 2017
  Българските състезатели завоюваха общо 8 медала по време на първата Европейска младежка олимпиада по информатика, на която София беше домакин в периода 7-13 септември. Мартин Копчев, възпитаник на Детската Телерик Академия в Габрово, спечели златен медал. Българските участници завоюваха още два сребърни и един бронзов медал, а вторият български отбор, който участва извън класирането, спечели още три сребърни и един бронзов медал.
 • Стартира новият прием за младежките ни инициативи

  септември, 13, 2017
  Вече е отворен приемът в новия сезон на младежките ни инициативи по програмиране за ученици от 1-ви до 12-ти клас. Обученията са насочени към деца и младежи от цялата страна с интерес към технологиите. По данни на Европейската комисия в близкото бъдеще 90% от работните места ще изискват някакво ниво на дигитални компетенции. Същевременно едва 31% от българите притежават дигитални умения, сочи доклад на отворената мрежа за дигитално развитие EDIT.bg. За да преобърне тази негативна тенденция, Телерик Академия продължава да вдъхновява и подпомага ученици от цялата страна да се докоснат до програмирането и дигиталните технологии.
 • Предстои първата Европейска младежка олимпиада по информатика

  август, 23, 2017
  Нямаме търпение да дойде септември и то не само заради старта на новата учебна година. България ще бъде домакин на първата Европейска младежка олимпиада по информатика (eJOI). В международното състезание, което ще се проведе в периода 7-13 септември в София, участие ще вземат ученици до 15.5 годишна възраст от над 20 страни.
 • България е сред топ 5 страни в света с над 100 медала по информатика

  август, 04, 2017
  Златен и три бронзови медала завоюваха българските състезатели от Международната олимпиада по информатика в Техеран. Гордеем се, че двама от шампионите, които донесоха този успех, са се подготвяли в младежките инициативи на Телерик Академия.
 • Виолета Вазова, учител: „Необходимо е да подготвим младите за предизвикателствата на времето“

  август, 02, 2017
  Представяме ви Виолета Вазова - учител по математика в МГ „Акад. Кирил Попов“, в гр. Пловдив. Виолета започва да води школа по програмиране към Детска Телерик Академия през 2013 г., като досега през тези обучения са преминали над 120 ученици. От 2016 г. заедно с нея в Детската Академия преподава и дъщеря й – Веселина Вазова. Преди да се присъедини към преподавателския ни екип, Виолета ръководи проекти за създаване на електронни уроци и тестове по информатика, както и провежда обучения по състезателно програмиране в Математическата гимназията. Автор е на учебни помагала по информатика и ИТ.
 • Мона-Никол, 10 г.: „Най-хубавото на програмирането е, че веднага разбираш дали решението ти работи“

  юли, 07, 2017
  Представяме ви историята на Мона-Никол Апостолова, която е ученичка в 4-ти клас в ОУ „Алеко Константинов“ в гр. Пловдив. Въпреки че е най-малка в школата на Детската Телерик Академия с преподавател Вили Вазова, Мона-Никол се представя отлично и уверено прави своите първи стъпки в света на програмирането и дигиталните технологии.
 • Над 2000 младежи се обучаваха в Телерик Академия през учебната 2016-2017 г.

  юни, 14, 2017
  През учебната 2016-2017 г. в младежките ни инициативи безплатно обучение по програмиране и дигитални умения са преминали над 2 хил. ученици от 1-ви до 12-ти клас. Близо три-четвърти от участниците са на възраст между 7 и 12 г. и са направили своите първи стъпки в света на технологиите с помощта на 36-те ни школи в 11 града в страната.
 • Даниела Христова: „Детската Телерик Академия откри таланта на моето дете, шлифова го и продължава да го извайва, докато един ден не заблести“

  юни, 12, 2017
  Знаете ли, че близо 4 хил. ученици са се обучавали безплатно на програмиране в Детската Телерик Академия от създаването на инициативата през 2011 г. досега? Участието на всяко от тях е свързано с много вълнения и отдаденост от страна както на децата, така и на техните близки и учители. За да ви запознаем с вдъхновяващите постижения на учениците и усилията зад тях, стартираме поредицата „Детски истории“. В нея ще ви представяме разкази на деца, родители и преподаватели, част от общността на Детската Телерик Академия. В първата ни история ви срещаме с Даниела Христова, майката на 10-годишния младеж Максим, който от септември 2016 г. се обучава в Детската Телерик Академия в София.
 • 10 медала от НОИТ 2017 завоюваха учениците от младежките инициативи на Телерик Академия

  май, 16, 2017
  На 14 май във Варна се проведе финалният етап от Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ). В него участие взеха ученици от цялата страна на възраст 12-18 г., които успешно преминаха първите два кръга на състезанието. Въпреки силната конкуренция, възпитаниците на младежките ни инициативи демонстрираха много високо ниво и заслужено си тръгнаха от турнира с 10 медала. Също така, 50% от всички лауреати в НОИТ 2017 са участвали в обучения на Телерик Академия.