• Мона-Никол, 10 г.: „Най-хубавото на програмирането е, че веднага разбираш дали решението ти работи“

  юли, 07, 2017
  Представяме ви историята на Мона-Никол Апостолова, която е ученичка в 4-ти клас в ОУ „Алеко Константинов“ в гр. Пловдив. Въпреки че е най-малка в школата на Детската Телерик Академия с преподавател Вили Вазова, Мона-Никол се представя отлично и уверено прави своите първи стъпки в света на програмирането и дигиталните технологии.
 • Над 2000 младежи се обучаваха в Телерик Академия през учебната 2016-2017 г.

  юни, 14, 2017
  През учебната 2016-2017 г. в младежките ни инициативи безплатно обучение по програмиране и дигитални умения са преминали над 2 хил. ученици от 1-ви до 12-ти клас. Близо три-четвърти от участниците са на възраст между 7 и 12 г. и са направили своите първи стъпки в света на технологиите с помощта на 36-те ни школи в 11 града в страната.
 • Даниела Христова: „Детската Телерик Академия откри таланта на моето дете, шлифова го и продължава да го извайва, докато един ден не заблести“

  юни, 12, 2017
  Знаете ли, че близо 4 хил. ученици са се обучавали безплатно на програмиране в Детската Телерик Академия от създаването на инициативата през 2011 г. досега? Участието на всяко от тях е свързано с много вълнения и отдаденост от страна както на децата, така и на техните близки и учители. За да ви запознаем с вдъхновяващите постижения на учениците и усилията зад тях, стартираме поредицата „Детски истории“. В нея ще ви представяме разкази на деца, родители и преподаватели, част от общността на Детската Телерик Академия. В първата ни история ви срещаме с Даниела Христова, майката на 10-годишния младеж Максим, който от септември 2016 г. се обучава в Детската Телерик Академия в София.
 • 10 медала от НОИТ 2017 завоюваха учениците от младежките инициативи на Телерик Академия

  май, 16, 2017
  На 14 май във Варна се проведе финалният етап от Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ). В него участие взеха ученици от цялата страна на възраст 12-18 г., които успешно преминаха първите два кръга на състезанието. Въпреки силната конкуренция, възпитаниците на младежките ни инициативи демонстрираха много високо ниво и заслужено си тръгнаха от турнира с 10 медала. Също така, 50% от всички лауреати в НОИТ 2017 са участвали в обучения на Телерик Академия.
 • Призови места за учениците от Детската Телерик Академия на НОИ 2017

  април, 27, 2017
  Учениците от Детската Телерик Академия продължават да ни радват със страхотните си резултати. Децата се представиха на много високо ниво в последния кръг на Националната олимпиада по информатика (НОИ) и обраха всички медали в групата на най-малките - Е (4-5 клас). На първо място се нареди Велислав Гърков от София, веднага след него се класира Константин Томов от Варна, а бронзов медал завоюва Деян Деянов Хаджи-Манич също от Варна.
 • Образование за професиите на бъдещето

  април, 26, 2017
 • Петър Шарков ще оглави младежките инициативи на Телерик Академия

  март, 20, 2017
  Екипът на Телерик Академия продължава да се разраства. Към организацията се присъединява Петър Шарков като ръководител на младежките инициативи на Телерик Академия. На тази позиция той ще отговаря за дългосрочната стратегия за развитието на ученическите инициативи от 1 до 12 клас, както и за ключовите партньорства и връзки с образователните институции и бизнеса.
 • Половината от най-малките участници в Зимните състезания по информатика - възпитаници на Детската Телерик Академия

  март, 10, 2017
  На 24-26 февруари във Велико Търново се проведоха Зимните състезания по информатика. Близо 60 деца, възпитаници на Детската Телерик Академия се включиха в състезанието. Повече от половината състезатели на възраст 10-13 г. бяха настоящи и пораснали курсисти на инициативата.
 • Основателите на Telerik поемат бъдещoто развитие на „Академията на Телерик”

  декември, 20, 2016
  Изключително се вълнуваме да съобщим, че от началото на 2017 г. „Академията на Телерик“ поема по нов вълнуващ път. Инициативата ще бъде отделена от Progress като независима организация, ръководена от четиримата основатели на Telerik - Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев. Вярваме, че най-доброто й бъдеще е именно в ръцете на нейните създатели.
 • „Часът на програмирането“ в Dojo@TelerikAcademy

  декември, 09, 2016
  На 3 декември по случай глобалния „Час на програмирането“ заедно с CoderDojo България организирахме допълнителна работилница в Dojo@TelerikAcademy за ученици от първи до трети клас. Включиха се над 60 деца, които заедно с менторите разработиха първата си игра.