Мона-Никол, 10 г.: „Най-хубавото на програмирането е, че веднага разбираш дали решението ти работи“

юли, 07, 2017

В поредицата „Детски истории“ ви представяме вдъхновяващите разкази на ученици, родители и преподаватели, част от общността на Детската Телерик Академия. От създаването на инициативата, която подготвя ученици от цялата страна за професиите на бъдещето, близо 4 хил. деца са преминали присъствено обучение по програмиране. За да научите повече за вълнуващите преживявания на нашите възпитаници, постиженията им и усилията зад тях, редовно ще споделяме интересни истории от кухнята на Детската Телерик Академия.

Представяме ви историята на Мона-Никол Апостолова, която е ученичка в 4-ти клас в ОУ „Алеко Константинов“ в гр. Пловдив. Въпреки че е най-малка в школата на Детската Телерик Академия с преподавател Вили Вазова, Мона-Никол се представя отлично и уверено прави своите първи стъпки в света на програмирането и дигиталните технологии.

Mona-Nikol - Telerik Kids Academy

„Ходя на уроци по програмиране в Детската Телерик Академия, защото мама ме записа. По принцип тя ме записва на всичко „защото така е преценила“ и обикновено успява да ме убеди.

На приемния изпит, за който (както винаги) твърде много се бях притеснила, изкарах висок резултат. Така, в групата по програмиране се оказах единствено момиче, и то от 4-ти клас,  сред момчета от 5-ти и 6-ти клас. В началото малко се смутих. Но след като на едно от състезанията повечето не се справиха с третата задача, а аз я реших без затруднения, вече нямам притеснения.  

Учителката също е страхотна. Когато пропусна занимание, защото съм болна и малко трудно се справям с видео уроците, тя винаги ми помага да наваксам. Както се казва в едно филмче, което гледам, когато си почивам от програмирането  – „трябва да имаш 6++ по C++“.

Най-хубавото на програмирането е, че веднага разбираш дали решението ти работи, а не като на състезанията по математика. Там чакаш резултати толкова време, че накрая забравяш, че си ходил. Как ми се иска да не пиша подробни решения на задачи, а да направя една програмка...“

Ако и вие искате да споделите своята интересна история от Детската Телерик Академия, пишете ни на info@telerikacademy.com