Детската Телерик Академия стартира школа по програмиране в Севлиево

ноември, 24, 2017

Обучението е предназначено за деца в 4-7 клас, а записването за участие ще бъде активно до 3 декември

През ноември беше открита първата школа по програмиране на Детската Телерик Академия в гр. Севлиево. Тя е насочена към ученици в 4-7 клас с интерес към дигиталните технологии, математиката и създаването на компютърни програми. Обучението е безплатно за децата и техните родители.

Записването за участие става персонално или по имейл и ще бъде отворено до 3 декември. От учениците не се изискват предварителни знания в областта на програмирането. Необходимо е единствено да бъдат мотивирани да се обучават и да посещават редовно занятията, които се провеждат всеки понеделник и сряда от 17:15 до 18:30 ч. в Детски комплекс „Йордан Йовков“. Домакин на школата е учебен център English time, която осигурява залата и необходимото за обучението компютърно оборудване.

Школата се води от Галя Неделчева, преподавател по информатика и информационни технологии, която разполага с дългогодишен опит в подготовката на ученици в областта на състезателното програмиране и компютърните науки. В школите на Детската Телерик Академия, които тя и Донка Капралова, учител в  ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, водят в Габрово досега са се обучавали над 90 деца в 4-7 клас, включително и някои от топ шампионите на България по състезателно програмиране.

Telerik Kids Academy - Gabrovo

Детската Телерик Академия е най-мащабната частна програма за обучение по програмиране на деца на възраст от 10 до 13 г. Стартирала през 2011 г., през обученията й са преминали над 4 хил. ученици. През учебната 2017-2018 г. още над 1000 деца ще се обучават безплатно в 38 групи в 12 града в България.

Целта на инициативата е да запали интереса и да осигури възможност на повече деца от различни части на страната да се запознаят с програмирането и най-новите технологии. Обученията развиват креативността, логическото и критично мислене на учениците. Подготвят ги за участие в национални състезания по програмиране и за една от най-перспективните кариерни възможности у нас – професия програмист.

Повече за школата по програмиране в Севлиево можете да научите директно от преподавателя – Галя Неделчева. За повече информация за обученията в останалите 11 града посетете сайта на Детската Телерик Академия