2/3 от медалистите на НОИ са възпитаници на Младежката Телерик Академия

април, 18, 2018

На 17-18 март в Стара Загора се проведе финалният етап на Националната олимпиада по информатика. Едно от най-важните състезания през годината, което учениците в школите ни по алгоритмично програмиране очакват с нетърпение. Усърдната им подготовка и упорит труд през изминалите месеци дадоха отличен резултат.

Две-трети от медалистите от олимпиадата са възпитаници на Младежката Телерик Академия, като наши ученици заслужено заеха призови места във всяка от възрастовите категории.

NOI 2018 Medalisti Varna В група D (5 клас) и челната тройка се състои от възпитаници на Младежката Телерик Академия. Златен медал грабна Деян Хаджи-Манич от Варна. Среброто завоюва Ясен Пенчев от Габрово, а бронзово отличие спечели Огнян Арсов отново от Варна.

NOI 2018 Medalisti Grupa D В група Е (6-7 клас) сребърен медал заслужи Георги Славчев от София. В двете най-малки възрастови категории нашите ученици представляваха близо 60% от всички участници. Освен медалите те спечелиха и 10 грамоти за отлично представяне.

Порасналите вече наши възпитаници се представиха също на висота. Виктор Кожухаров от Русе спечели бронзов медал в група C (8 клас). В категорията за ученици в 9 и 10 клас Мартин Копчев от Габрово завоюва златото, Виктор Карагьозов от Варна получи сребърен медал, а с бронзово отличие си тръгна Захари Маринов от Плевен.

Радваме се да видим познати лица от програмите ни за младежи и сред медалистите в най-старшата група (11-12 клас). Това са Радослав Димитров, който спечели сребърно отличие, и Иван Иванов, който си тръгна от състезанието с бронз.

Цялостното класиране от НОИ 2018 можете да разгледате тук.