Dojo@TelerikAcademy

Безплатни работилници по програмиране за ученици от 1-ви до 3-ти клас


Работилницте Dojо@TelerikAcademy се провеждат съвместно с CoderDojo България и в партньорство с Дигиталната национална коалиция

Работилниците разширяват програмата на Детската Телерик Академия, като предоставят възможност на децата още от 1-ви клас да се запознаят с технологиите и програмирането. По време на работилниците те ще се научат да създават уебсайтове, приложения и игри.

CoderDojo следва успешната практика по света деца да обучават деца. Ментори на участниците са по-големи ученици от Детската Телерик Академия, Училищната Телерик Академия и други доброволци. Работилниците са забавни и непринудени и включват различни активности. Необходимо е децата да носят собствени лаптопи. 


Как да запишете детето си?

Ако желаете да получите информация относно стартирането на следващия сезон, моля запишете се тук.  

Участието е единствено с регистрация на уебсайта на CoderDojo България, не се изисква кандидатстване. 

Ако детето ви иска да сподели знанията си от Детската Телерик Академия, може да се включи като ментор в работилниците и да помага на по-малките да навлязат в света на технологиите. Повече за участието като ментор можете да разберете тук.


Как е организиран учебният процес?

Занятията се провеждат в учебния център на Телерик Академия в София две съботи през месеца от 13:30 до 15:00 ч. Курсът включва 5 работилници. По време на обучението децата ще се запознаят с визуалния програмен език Scratch.

Учебна програма

Дата

Тема

22 октомври 2016 г.

Какво има в компютъра?

5 ноември 2016 г. 

Рисувай с код

19 ноември 2016 г. 

Повтаряй лесно

3 декември 2016 г. 

Всичко се променя

17 декември 2016 г. 

Ако тогава, иначе


За CoderDojo

CoderDojo е глобална инициатива, включваща безплатни детски клубове по програмиране в над 60 държави по света. В България CoderDojo се организира от Дигиталната национална коалиция (ДНК) и екип от доброволци.